I dag er vi mange, der ikke længere bruger højtalere, men i stedet vælger at få lyden helt tæt på livet med et trådløst headset. Det kan der være mange grunde til, og i dagens Danmark er vi også endelig begyndt at gå op i den lyd, som vi hører hver dag igennem musik, film, computerspil og meget andet.
Men med så stort et marked og så mange produkter, så kan det være svært at finde det rigtige udstyr, for du må heller ikke bare vælge det første, som du ser. Her er nogle overvejelser til dig, der skal have et trådløst headset.
Indholdsfortegnelse
Hvad skal et trådløst headset gøre for dig?
Det første, som du bør tænker over er, hvad denne teknologi overhovedet skal gøre for dig. Det betyder, at du rent faktisk prøver at overveje, hvordan du gerne vil bruge headsettet. For nogle skal det eksklusivt vil til de fede computerspil, mens andre også dedikerer disse enheder til sådan noget som film.
Det kan dog også være, at du gerne vil have udstyret med rundt for eksempel, når du dyrker sport, eller når du er på arbejde. Dette er vigtigt at tænke over, så du kan vælge den bedste model til dine formål.
Har du brug for lydisolering?
Lydisolering var en gang en luksus i høretelefoner og andet lydudstyr, men i dag er det blevet nemt, billigt og ikke desto mindre godt – men har du brug for det? Lydisolering er sjældent noget, som man vælger, fordi det er nødvendigt, men mere fordi, at det gør oplevelsen mere behagelig.
Skal du for eksempel bruge headsettet til at modtage opkald, så kan lydisolering være en fantastisk hjælp, fordi stemmerne bliver meget klarere selv i et støjende rum. Derudover er lydisolering også ofte valgt af mennesker, der bruger deres lydudstyr i træningscentret, så de ikke bliver distraheret af ting omkring dem.
Pasform – hvilken en er bedst for dig?
Det er altid svært at vælge pasform på lydudstyr, men der er dog nogle generelle tanker, som du kan gøre dig. Regner du med især at bruge dit trådløse headset til træning, så vil in-ears passe fint, da disse sidder inde i øret og derved ikke falder ud under fysisk aktivitet. On-ear modeller er primært til dig, der vil kunne have dem rundt på farten uden at de skal fylde for meget. Til sidst finder vi den største pasform – over-ear. Over-ear headsets er primært til dig, der skal høre lyden, imens du er nogenlunde stille. Disse giver en lidt mere livlig lydoplevelse, idet øret bliver omringet af lyd, hvilket er ideelt for film og spil.
Hvor lang skal batterilevetiden være?
Som pasform er dette altid et spørgsmål om præference, men igen kan vi opstille nogle generelle regler om dette. Først og fremmest bør du tænke over, hvor du gerne vil bruge dette headset – bliver det i hjemmet eller udenfor det?
Hvis du kun bruger det i hjemmet, i hvert fald det meste af tiden, så vil du have rig mulighed for at lade det op i mindre intervaller. Mens du udenfor hjemmet vil have brug for en lidt længere batterilevetid, så du ikke skal lade på for eksempel arbejdet. For en god tommelfingerregel er en batterilevetid på mellem 8 og 12 timer fordelagtig. Denne mængde lader dig bruge dem hele dagen, før du igen skal lade og på denne måde kan du nyde god lyd uden forstyrrelser.